Onderzoeksbureau PAC vroeg 500 Europese zakelijke beslissers in hoeverre zij profiteren van de voordelen die digitalisering met zich meebrengt. Hieruit blijkt dat veel bedrijven onvoldoende bezig zijn met digitalisering. Slechts 17 procent van de respondenten vindt dat digitale transformatie van levensbelang is voor het voortbestaan van hun organisatie. Bij 42 procent is het een onderwerp op de agenda, maar krijgen andere zaken voorlopig voorrang. Vooral traditionele bedrijven worstelen met digitalisering.

Verouderde ICT-systemen een probleem

Veel traditionele organisaties hebben te maken met zogenaamde legacy-applicaties. Deze applicaties zijn vaak al zeer lang in gebruik en daarom verouderd. Omdat de applicaties echter voor belangrijke taken gebruikt worden is het complex om de systemen te vervangen. Dit zorgt ervoor dat bedrijven met dergelijke applicaties minder flexibel zijn. Daarnaast geven respondenten aan dat er een cultuuromslag nodig is voor vergaande digitalisering en dat dit lastig is binnen hun organisatie. Het risico bestaat dat dergelijke bedrijven worden voorbijgestreefd door start-ups die vanaf begin af aan gebruikmaken van de nieuwste technologieën.

Cloud als begin van digitale transformatie

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat slechts een klein deel van de respondenten (20 procent) aangeeft dat een substantieel deel (meer dan 50 procent) van de applicaties die zij gebruiken in de cloud draait. Doordat de cloud bedrijven in staat stelt om IT-budgetten effectiever te beheren en doordat de cloud flexibiliteit verhoogt, is de verwachting dat bedrijven in het komende jaar steeds meer applicaties in de cloud onder zullen brengen. Op deze manier is de cloud een opstap naar vergaande digitalisering.

Meer over digitale transformatie:

Digitaal succes met Javelin ICT

Bent u benieuwd hoe u ICT dusdanig in kan zetten dat het uw bedrijfsvoering naar een hoger niveau tilt? Of voelt u de hete adem van digitale start-ups in uw nek? Dan kunnen de experts van Javelin ICT u ondersteunen met toegepast advies, de implementatie van state-of-the-art ICT-oplossingen en het onderhoud van deze oplossingen. Wij zijn inmiddels ware cloud-experts en ook online werkplekken en moderne telefonieoplossingen kennen geen geheimen meer voor ons. Neem vrijblijvend contact op met betrekking tot de mogelijkheden voor uw specifieke ICT-vraagstuk.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!