Eind oktober stemde de ministerraad in met een nieuw wetsvoorstel dat elektronische data-uitwisseling binnen de zorg verplicht. Met het nieuwe wetsvoorstel moeten ICT-leveranciers hun producten laten certificeren, om zo aan te kunnen tonen dat ze voldoen aan enkele eisen die elektronische gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders mogelijk maakt. De verwachting is dat dit voorstel in het eerste kwartaal van 2021 bij de Tweede Kamer ligt.

Digitale transformatie binnen de zorgsector

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is sinds enige tijd druk bezig met het stimuleren van de digitale transformatie binnen de zorgsector. Dit doen ze onder andere met het programma Elektronische Gegevensuitwisseling. Deze nieuwe wet verplicht dat gegevensuitwisseling tussen zorgverleners straks elektronisch verloopt.

NEN-certificering

Maar wat betekent deze nieuwe wet nu precies voor ons als ICT-leverancier? Vanaf het moment dat de nieuwe wet in werking wordt gesteld, is het als leverancier van ICT-producten dus verplicht om aan zogenaamde NEN-normen te voldoen. Deze normen tonen aan dat zorgvuldig, verantwoord en vertrouwelijk met privacygevoelige gegevens van patiënten wordt omgegaan.

NEN 7510 certificering behaald

Bij Javelin ICT staat dataveiligheid van onze klanten in de zorg hoog in het vaandel. Wij hebben dan ook, sinds een aantal maanden, het NEN 7510 certificaat op zak. Met dit certificaat tonen wij aan dat informatiebeveiliging op een aantoonbare en structurele manier is geborgd. U bent er bij ons dus van verzekerd dat privacygevoelige informatie altijd beschermd is, waardoor we gerust kunnen zeggen dat wij een betrouwbare ICT-partner voor al onze klanten zijn!

Javelin ICT als uw betrouwbare ICT-partner

Wij bieden een ruim aanbod aan ICT-oplossingen aan op het gebied van systeembeheer, netwerkbeheer en algemene ICT-dienstverlening. Bent u op zoek naar een betrouwbare ICT-partner of bent u benieuwd wat wij uw zorginstelling kunnen bieden? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen door het online contactformulier in te vullen op de website of telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer 040 – 850 3000.