Vorige maand kwam het nieuws over een grootschalige ontslagronde bij Blackberry, gevestigd in Waterloo (Canada), naar buiten. Tragisch nieuws voor de technologie-gigant, die 5000 mensen moet ontslaan om het hoofd boven water te houden. De medewerkers lijken echter niet lang zonder baan te hoeven zitten. Burgemeester van Gijzel van Eindhoven wil het bestaande samenwerkingsverband met Waterloo benutten om ontslagen medewerkers van de firma in de Brainport aan de slag te laten gaan.

Of Burgemeester van Gijzel gaat slagen in zijn missie is nog onzeker. Ook Apple, Intel en Motorola hebben aangegeven open te staan voor gesprekken met de ontslagen medewerkers. Motorola wil in Waterloo een vestiging gaan openen, Apple en Intel hielden reeds evenementen in de stad om de medewerkers van de telefoongigant te informeren over overstap-mogelijkheden naar hun organisatie. Van Gijzel lijkt dus nog een goede uitdaging te krijgen aan het overtuigen van Blackberry-medewerkers om richting de Brainport-regio te komen.

ICT dienstverlening in de Brainport-regio

Javelin ICT kan als ICT bedrijf in de Brainport-regio de acties van Burgemeester van Gijzel alleen maar aanmoedigen. De potentie van de high tech-regio is nog lang niet bereikt!