Vanwege de groeiende invloed van automatisering en digitalisering, verwacht ruim 34 procent van Nederlandse werkgevers de aankomende twee jaar meer medewerkers aan te nemen binnen het ICT-vakgebied. Dit blijkt uit een studie van ManpowerGroup. Het percentage ligt een stuk hoger dan in omliggende landen, hier ligt het percentage gemiddeld namelijk slechts op 15 procent. Het grote verschil valt te verklaren doordat Nederland tot de wereldtop behoort op het gebied van digitale economieën. In Nederland worden er relatief veel investeringen gedaan in digitalisering en zijn werknemers in het algemeen meer tevreden over de implementatie van technologie binnen het bedrijfsleven. In dit nieuwsbericht vertellen wij u graag meer over de overige resultaten van het onderzoek.

Gebrek aan hard skills

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat Nederlandse bedrijven de technische kwaliteiten van hun werknemers negatiever inzien in vergelijking met omliggende landen. In Nederland denkt ongeveer acht procent van de werkgevers namelijk dat hun werknemers niet over de juiste hard skills beschikken op het gebied van digitalisering. De technologie ontwikkelt zich tegenwoordig enorm snel, waardoor het belangrijk is om altijd de technische kennis bij te schaven en up-to-date te houden. In Nederland worden dan ook meer trainingen en cursussen aangeboden om de hard skills binnen bedrijven te verbeteren.

Nodige soft skills in Nederland

Op het gebied van soft skills scoren de Nederlandse werknemers een stuk beter ten opzichte van bijvoorbeeld Duitsland en België. Hierbij gaat het om het aanleren van interpersoonlijke vaardigheden en leervermogen. Maar 33 procent van de Nederlandse werkgevers heeft moeite om de juiste soft skills te ontwikkelen bij hun medewerkers. In Duitsland hebben bedrijven hier meer moeite mee, hier ligt het percentage namelijk op 41 procent. Een combinatie van goede soft skills en technische vaardigheden zal in de toekomst een belangrijk concurrentievoordeel opleveren ten opzichte van andere landen.

Digitalisering bij Javelin ICT

Bij Javelin ICT beschikken onze medewerkers over de juiste hard- en soft skills om uw digitale transformatie tot een succes te maken! Voor informatie over de mogelijkheden kunt u telefonisch contact opnemen via 040-850 3000 of via het online contactformulier.