VoIP (Voice over Internet Protocol), oftewel bellen via het internet, is ontzettend populair onder bedrijven. Toch hebben nog niet alle bedrijven deze overstap gemaakt, terwijl het vaak wel voordeliger is om de zakelijke telefonie over het internet te laten lopen in plaats van gebruik te maken van een standaard telefoonlijn. Er zijn verschillende voordelen van VoIP, die we graag toelichten.

Voordelig zakelijk bellen

Een van de belangrijkste redenen voor bedrijven om over te stappen op VoIP, zijn de lage kosten. Wanneer een bedrijf ervoor kiest een vaste telefoonlijn aan te sluiten voor een apart zakelijk nummer, dan brengt dit extra kosten met zich mee. Aangezien een internetverbinding er al is, is het voor bedrijven slimmer om te kiezen voor bellen via het internet. Zo worden deze extra kosten namelijk eenvoudig bespaard.

Niet gebonden aan een plaats

Een vaste telefoonlijn is fysiek verbonden aan een bedrijf. Hierdoor dient u aan een vaste plek gebonden te zijn om van de telefoonservice gebruik te kunnen maken. Wanneer u de mogelijkheid wilt hebben om overal en altijd te kunnen bellen, dan is het handig als de belfunctie mee kan bewegen en geen fysieke grenzen heeft. Met VoIP wordt dit naar de cloud verplaatst, waardoor dus alleen een internetverbinding nodig is om te kunnen bellen met het zakelijke nummer.

Veilige verbinding

Een ander belangrijk voordeel van VoIP telefonie, is dat het veiliger is dan een standaard telefoonlijn. Voorwaarde is natuurlijk wel dat een beveiligde verbinding wordt gebruikt en de data versleuteld wordt verzonden. Daarbij is het uiteraard belangrijk de veilige VoIP verbinding bij een provider af te nemen met kennis van online security. Javelin ICT helpt u hier graag bij!

Betrouwbare en flexibele communicatie

Wanneer uw bedrijf afhankelijk is van een goede bereikbaarheid, dan biedt VoIP hierbij de uitkomst. Wordt er gebeld naar uw bedrijf, dan kan dit telefoontje via het internet naar meerdere devices gestuurd worden. Zo kan er tevens overgeschakeld worden naar mobiel, wat bijvoorbeeld handig is wanneer de telefoon op het bureau niet wordt opgenomen of wanneer de internetverbinding op de zaak er tijdelijk uit ligt. Zo blijft u altijd bereikbaar!

Javelin ICT als uw VoIP provider

Wilt u ook graag de overstap maken naar VoIP telefonie? Javelin ICT ondersteunt u hier als full-service VoIP provider graag bij. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op onze website of door te bellen naar 040 – 850 3000.