Als ondernemer weet u als geen ander hoe belangrijk een goede internetverbinding is. Geen mails kunnen ontvangen of niet online uw bestanden kunnen downloaden, zorgt er al snel voor dat de zaken platliggen. Echter, waar sommige ondernemers zich nog minder bewust van zijn, is het belang van een veilige internetverbinding. Een virusscanner is hierbij een stap in de goede richting, maar een zakelijke VPN is vandaag de dag dé oplossing. Benieuwd naar de voordelen van een zakelijke VPN? Wij sommen er graag enkele voor u op.

Veilig surfen op wifi-netwerken

Sinds de pandemie wordt er veel buiten de beveiligde muren van het kantoor gewerkt. Dit is niet altijd even veilig als het aankomt op cybersecurity. Het massale thuiswerken maakt organisaties namelijk een stuk kwetsbaarder voor cyberaanvallen. Een Virtual Private Network, ook wel VPN-verbinding genoemd, helpt u bij het voorkomen van zo’n aanval en stelt u in staat om veilig te werken via elk wifi-netwerk. Het zorgt ervoor dat uw internetverkeer via een externe server verloopt, waardoor niemand u kan herkennen aan uw IP-adres. Hierdoor kunnen hackers niet zomaar de bedrijfsgegevens inzien en zien ze hooguit versleutelde data.

Intern netwerk opbouwen

Met een VPN is het mogelijk om zelf een intern netwerk op te zetten. Dit betekent dat alle medewerkers op hetzelfde netwerk kunnen werken. Aan de hand van het IP-adres dat bij de VPN hoort, kan iedereen te allen tijde via dezelfde virtuele locatie werken. Het voordeel hiervan is dat iedereen toegang heeft tot belangrijke documenten die op de server staan. Dit kan tevens opgezet worden tussen de verschillende vestigingen van uw bedrijf. Er wordt als het ware een soort ‘tunnel’ gemaakt waardoor gegevens versleuteld verstuurd kunnen worden.

Thuiswerken zonder grenzen

Het is nu meer dan ooit belangrijk om zo goed mogelijk samen te werken, ook al is dat op afstand. Niet enkel een vergadering via Microsoft Teams helpt daarbij, ook een VPN helpt u en uw medewerkers hierbij. Met een VPN-verbinding kan elk document en programma worden geraadpleegd die u normaal gesproken op kantoor zou gebruiken, zonder dat hackers deze in handen krijgen.

Netwerkbeheer door Javelin ICT

Bij Javelin ICT ontzorgen wij u met plezier van alle zaken ten behoeve van uw netwerkbeheer. Niet alleen bij het implementeren van een VPN-verbinding, maar ook bij het monitoren van uw netwerk helpen wij u graag. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!