Het ‘State of the Internet’ rapport met betrekking tot het derde kwartaal van 2015 is recentelijk gepubliceerd. Hieruit blijkt dat Nederland wereldwijd op de zesde plek staat wat betreft de gemiddelde snelheid van de aanwezige internetverbindingen in een bepaald land. Verder valt in het rapport te lezen hoe het staat met de adoptie van de nieuwe IPv6-standaard. De bevindingen in het rapport zijn gebaseerd op data afkomstig van Akamai Technologies, een bedrijf dat is gespecialiseerd in Content Delivery Networks (CDN).

De gemiddelde snelheid van internetverbindingen

In Nederland ligt de gemiddelde internetsnelheid op 15,4 Mbps, dit is goed voor een zesde positie wereldwijd. De hoogste gemiddelde internetsnelheid vindt men in Zuid-Korea, hier is de snelheid van een internetverbinding gemiddeld 20,5 Mbps. Na Zuid-Korea volgen Zweden (17,4 Mbps), Noorwegen (16,4 Mbps) en Zwitserland (16,2 Mbps). Wereldwijd ligt de gemiddelde verbindingssnelheid op 5,1 Mbps, dit is een stijging van 0,2% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De gemiddelde internetsnelheid stijgt onder andere omdat een groot aantal landen investeert in glasvezelnetwerken.

Internetsnelheid in Nederland

Inmiddels heeft 12% van de Nederlanders een internetverbinding die sneller is dan 25 Mbps, op dit gebied is dat een toename van 33% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. Bovendien heeft 60% van de Nederlanders een internetverbinding met een snelheid boven de 10 Mbps en 95% een internetsnelheid boven de 4 Mbps. Hierbij dient vermeld te worden dat Akamai alleen de snelheid van IPv4-verbindingen heeft meegenomen in het onderzoek en dat daarom een aantal nieuwe, snelle IPv6-verbindingen niet zijn meegenomen. Daarnaast zijn verbindingen via mobiel internet uitgesloten van het onderzoek.

Altijd verbonden met Javelin ICT

De professionals van Javelin ICT zetten zich elke dag in om de dienstverlening van MKB-organisaties naar een hoger niveau te tillen met behulp van ICT. Dit doen zij bijvoorbeeld door slimme ICT-oplossingen via internet te realiseren. Hierbij valt te denken aan ICT-oplossingen als VoIP-telefonie, online werkplekken en Managed WiFi. Benieuwd hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem dan vandaag nog contact op via onze website of bel ons op 040- 850 3000.