Het kunnen waarborgen van data in de zorgsector is zeer belangrijk. Alleen al vanwege de privacygevoelige gegevens van klanten en patiënten is dit van groot belang. Gelukkig kunnen zorgorganisaties het heft in eigen handen nemen en alvast enkele (kleine) maatregelen treffen om de dataveiligheid binnen de zorginstelling te bevorderen. Wij geven u graag enkele tips om te werken aan het bewustzijn van cybersecurity binnen uw bedrijf.

Veiligheidsrisico’s in kaart brengen

Begin allereerst met het in kaart brengen van de veiligheidsrisico’s van uw organisatie. Elke zorginstelling heeft namelijk andere risico’s die een rol kunnen spelen. Niet alleen de IT-omgeving kan een rol spelen, maar ook het soort gegevens die worden verwerkt en de medewerkers die werken met deze data. Het verbeteren van de dataveiligheid begint dus met het bewustzijn van de verschillende factoren die een gevaar kunnen vormen voor uw organisatie.

Bewustwording van medewerkers

Medewerkers zijn één van de grootste veiligheidsrisico’s binnen een IT-omgeving. Want als zij niet voldoende op de hoogte zijn van de gevaren, is er een kans dat gevoelige gegevens lekken zonder dat ze hiervan op de hoogte zijn. Een tweede stap is dus om een beleid te ontwikkelen waarbij medewerkers bewust worden gemaakt van de gevolgen die het lekken van privacygevoelige data met zich mee kan brengen.

Gebruik een multifactorauthenticatie

Het is één van de meest voorkomende toegangsdeuren van een cybercrimineel: een makkelijk wachtwoord. Zorg er daarom voor dat al uw medewerkers gebruikmaken van een sterk wachtwoord. Als extra beveiliging is het tevens aan te raden gebruik te maken van multifactorauthenticatie. Hiermee worden meerdere factoren, zoals een wachtwoord, gezichtsherkenning en een token, gecombineerd om de authentiteit van een gebruiker te verifiëren.

Kies voor Javelin ICT als betrouwbare IT-partner

Bij Javelin ICT hechten wij grote waarde aan de dataveiligheid van onze klanten. Naast het volgen van bovenstaande stappen, kunt u ervoor kiezen om uzelf volledig te ontzorgen op het gebied van cybersecurity door met ons samen te werken. Wij staan u graag bij in dit proces als betrouwbare ICT-partner. Heeft u nog vragen omtrent onze diensten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!