De groei van de hoeveelheid data die bedrijven zelf genereren wordt vandaag de dag ingehaald door de groei van data die gegenereerd wordt door mensen en machines. Zo blijkt bijvoorbeeld dat machinedata ten minste 50 keer sneller in volume toeneemt dan bedrijfsdata. Om deze reden dook Dave Russel, Vice President for Product Strategy bij Veeam, in de datamanagement trends van het aankomende jaar. Waar moeten bedrijven volgens hem in 2019 rekening mee houden? Wij leggen het u uit.

Volgens Russel zijn er vijf trends waar organisaties vanaf 2019 rekening mee moeten houden:

  1. Multi-cloud groeit gestaag
  2. Nu steeds meer bedrijven actief zijn buiten de landsgrenzen en de afhankelijkheid van technologie groter is dan ooit tevoren, is het gebruik van een (uitgebreide) multi-cloud anno 2019 vrijwel onvermijdelijk. Dit is bijvoorbeeld gebleken uit onderzoek van adviesorganisatie McKinsey & Company. Geschat wordt dat organisaties in een tijdsbestek van twee jaar zo’n 554 miljard dollar zullen besteden aan cloud computing en andere gerelateerde diensten.

  3. Meer flash-geheugen
  4. Verwacht wordt dat er in 2019 meer flash-geheugen toegepast gaat worden. Onder deze vorm van geheugen verstaan we een snelle, toegankelijke en tevens relatief goedkope vorm van interne en/of externe opslagruimte. Door een betere beschikbaarheid en een gunstiger prijsniveau, zal het gebruik van flash geheugen waarschijnlijk toe gaan nemen.

  5. Predictive analytics wordt hoofdactiviteit
  6. Steeds meer bedrijven leunen op ‘predictive analytics’, ofwel diverse statistische technieken die gebruikt worden om gegevens van toekomstige acties of gedragingen te voorspellen. Organisaties willen op deze manier inzicht krijgen in de toekomstige acties en gedragingen van hun klanten. Verwacht wordt dat predictive analytics in 2019 mainstream gaat worden om ervoor te zorgen dat ICT-infrastructuur geoptimaliseerd wordt. Hierdoor kunnen ICT-dienstverleners downtime voorkomen en hun dienstverlening verbeteren.

  7. Veelzijdige rol ICT wordt bestuursmodel
  8. Wat vandaag de dag verder opvalt, is dat ICT’ers vaak meerdere rollen tegelijk hebben binnen een organisatie. Men gaat ervan uit dat deze trend zich in 2019 zal voortzetten. Er heerst namelijk een tekort aan talent wat ervoor zorgt dat werknemers diverse functies op zich nemen. Doordat ICT vandaag de dag gezien wordt als een van de hoofdactiviteiten binnen een organisatie, verandert hun functie daardoor steeds meer in een bestuurlijke rol. Dit vanwege hun overkoepelende inzicht in bedrijfssystemen.

  9. 5G breed toegepast
  10. Tot slot zullen begin 2019 de eerste 5G-apparaten op de markt verschijnen. Deze apparaten zullen in de eerste fase waarschijnlijk omarmd worden door bedrijven die zich bezighouden met de machine-to-machine communicatie en Internet of Things technologie. Het nieuwe jaar zal in het teken staan om de technologie, die steeds verder gestandaardiseerd en getest is, breed toe te gaan passen. Met behulp van 5G kunnen vervolgens steeds grotere volumes data draadloos verwerkt worden.

Data- en systeembeheer bij Javelin ICT

ICT-oplossingen moeten uw organisatie gemak opleveren. Zeker wanneer uw organisatie meer tijd nodig heeft voor andere werkzaamheden. Ooit overwogen om uw data- en systeembeheer uit te besteden? Daar kan Javelin ICT u uiteraard mee van dienst zijn. Als uw ICT-partner kunnen wij uw systeembeheer als totaaloplossing uit handen nemen. Neem bij interesse gerust vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of via 040 – 850 3000.