Het kwijtraken van dierbare foto’s en video’s of van belangrijke documenten wil niemand. Daarom kiezen steeds meer Nederlanders voor cloudopslag. Hiermee voorkomen zij dat ze het slachtoffer worden van een gecrashte harde schijf of dat ze continu tegen de grenzen van beschikbare opslagcapaciteit aanlopen. De verwachting is dat het aantal Nederlandse cloudgebruikers in de toekomst verder gaat stijgen, van de niet-gebruikers geeft 25% namelijk aan open te staan voor een overstap naar de cloud.

Voordelen van cloudopslag

Inmiddels heeft 1 op de 3 Nederlanders de voordelen van cloudopslag omarmt, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope, in opdracht van Reggefiber, onder meer dan 1.000 consumenten. Traditioneel gebruikten consumenten apparaten zoals PC’s, laptops, externe harde schijven en smartphones voor de opslag van multimedia en documenten. Maar met de komst van de cloud hebben zij een veilig alternatief, wat bovendien niet aan de grenzen van opslagcapaciteit is gebonden. Daarnaast hoeft men zich niet druk te maken over het risico op dataverlies en is de data overal toegankelijk, mits er een internetverbinding beschikbaar is.

Vooral jongeren gebruiken cloud

Het is dan ook niet verwonderlijk dat vooral jongere consumenten tussen de 18 en 34 jaar oud de cloud gebruiken. Zij zijn bijvoorbeeld gewend om dagelijks foto’s en video’s te maken en te delen. Met de toegenomen beeldkwaliteit is de de hoeveelheid data ook toegenomen. Deze groep consumenten is opgegroeid met technologie en weet precies hoe alles werkt. Dat dit niet vanzelfsprekend is, blijkt uit het feit dat 14% van de niet-cloudgebruikers geen idee zegt te hebben hoe cloudopslag werkt.

Meer over cloudopslag

Javelin ICT als uw cloudpartner?

Ook voor zakelijke gebruikers biedt de cloud vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan online werkplekken waarmee uw medewerkers locatieonafhankelijk kunnen werken, VoIP-telefonie waarbij uw telefooncentrale in de cloud staat en online backup in een beveiligde cloudomgeving. Javelin ICT biedt vele clouddiensten aan en kan u helpen om de cloud in te zetten voor uw onderneming. Neem hiervoor vrijblijvend contact op via onze website of door te bellen naar 040 – 850 3000.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!