Veel mensen willen even helemaal niet meer aan werk denken wanneer ze op vakantie gaan. Daarom gaat de telefoon vaak uit en wordt er een automatische afwezigheidsboodschap op de e-mail ingesteld. Nu blijkt echter dat het compleet ‘offline’ gaan tijdens vakantie helemaal niet zo verstandig is en dat deze tactiek juist meer stress aan het einde van de vakantie en bij terugkomst op kantoor op kan leveren. Volgens experts is een goede balans tussen werk en plezier, ook op vakantie, de sleutel tot succes.

Always on

Doordat bedrijven tegenwoordig steeds vaker wereldwijd opereren en consumenten bovendien op ieder moment snelle en klantvriendelijke service verwachten, wordt van bedrijven verlangd dat zij ‘always on’ zijn. Bedrijven proberen hun medewerkers de middelen te geven om deze uitdaging te tackelen en maken daarbij bijvoorbeeld gebruik van cloudoplossingen, online werkplekken en ‘Bring Your Own Device‘ (BYOD), zodat hun werknemers op ieder moment en vanaf iedere locatie kunnen werken. Aan werknemers de taak om hier verantwoordelijk mee om te gaan.

De grens tussen werk en privé vervaagt

De balans tussen werk en vrije tijd werd traditioneel namelijk gezien als een strikte balans waarbij meer werk automatisch minder vrije tijd betekende. Volgens experts is het echter beter om naar het leven als geheel te kijken en te accepteren dat hier zowel werkgerelateerde activiteiten als privéactiviteiten in plaatsvinden. Daarom is het helemaal niet gek om op vakantie elke dag een paar minuten de tijd te nemen om dringende e-mails te beantwoorden en voicemails af te luisteren. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je inbox niet uitpuilt- en je geen eindeloze to-do lijst hebt als je terugkomt op kantoor.

Always on met Javelin ICT

Als de ICT-partner van vele bedrijven en organisaties, zorgt Javelin ICT ervoor dat zij kunnen beschikken over de modernste ICT-oplossingen. Denk hierbij aan ICT-oplossingen zoals proactief ICT-beheer, werken in de cloud en Office 365. De enthousiaste ICT-professionals van Javelin ICT staan elke dag klaar om klanten met raad en daad bij te staan. Benieuwd wat zij voor u kunnen betekenen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op!