Komend jaar moeten bedrijven rekening houden met verschillende trends die invloed hebben op de cloudstrategie. Voor een goed systematisch beheer van projecten, investeringen en activiteiten van IT-afdelingen, is tegenwoordig cloud computing hét model bij uitstek. Door te kiezen voor multi-cloud, kunnen bedrijven steeds flexibeler en efficiënter te werk gaan. In dit artikel hebben we vier belangrijke trends in cloudstrategie voor 2020 op een rij gezet.

1. Werken in een hybride cloud-wereld

Steeds meer bedrijven maken gebruik van meerdere clouds en on-premise cloudinstallaties. Hierdoor is het zeer belangrijk om een goede strategie te hebben die zorgt voor een samenwerkend systeem. Bedrijven hebben dus software-ingenieurs nodig die zowel de technologische als operationele aspecten van hybride cloud-systemen begrijpen én ontwerpen.

2. Het rightsizen van de cloud-omgeving

Het te veel vertrouwen op de publieke cloud kan verlies van geld na de eerste maanden tot gevolg hebben. Bedrijven moeten een strategie uitwerken die ervoor zorgt dat activiteiten worden geoptimaliseerd over meerdere clouds heen, zowel in de private als publieke cloud.

3. Cloud-native gaan

Het implementeren van cloud-native systemen maken snelle verandering en continue innovatie mogelijk. Daarnaast zorgt een cloud-native benadering ook voor meer uitdagingen, waaronder het beheren van containers die in een multi-cloud-omgeving draaien.

4. Reskill voor de cloud

Wanneer de cloud ook wordt ingezet om innovatie en waardecreatie te stimuleren, dient niet alleen technologie vernieuwd te worden, maar ook mensen, processen en cultuur. Competentie in cloud computing vraagt dus om omscholing rond containerorkestratie en microservices.

Multi-cloud met Javelin ICT

Bovengenoemde trends vormen samen een rode draad. Alle vier hebben ze namelijk kritische zorg en voeding nodig van IT-afdelingen die ervoor kiezen deze trends in te zetten voor hun organisatie. Wel blijkt dat bedrijven vaak nog onderschatten hoe zwaar veranderingsmanagement en communicatie is om een cloud-transformatie te doorstaan. Kunt u hier wel wat hulp bij gebruiken of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een multi-cloud strategie of andere cloudoplossingen voor uw bedrijf? Javelin ICT helpt u graag bij al uw vragen en wensen! Gezamenlijk kijken we naar welke strategie het best past bij uw wensen en toekomstvisie. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.