De vraag naar clouddiensten is in het afgelopen jaar weer verder gestegen. Het belang van privacy en veiligheid echter ook. Om ervoor te zorgen dat de cloud zo veilig mogelijk te gebruiken is, werkt de Europese Commissie nu aan een keurmerk voor veilige clouddiensten. Met behulp van dit keurmerk moet de veiligheid van de cloud gegarandeerd worden. Het keurmerk is erg waardevol voor gebruikers van clouddiensten, aangezien zij zo meer zekerheid krijgen over waar zij hun data opslaan en hoe deze beveiligd wordt.

Meer zekerheid tegen cybercrime

Het doel van de certificering is om meer zekerheid te bieden aan de klant, om de digitale markt te versterken en om de concurrentie te vergroten tussen cloudaanbieders. Doordat alle aanbieders straks aan dezelfde eisen op het gebied van beveiliging moeten voldoen, is het makkelijker hen te vergelijken op hoe goed zij op andere gebieden zijn. Het keurmerk zal verder worden uitgebreid onder de Cyber Security Act. Onder dit voorstel zullen onder andere extra keurmerken worden uitgebracht voor de verdere beveiliging van ICT-diensten, producten en processen.

Veilige cloud belangrijk voor Nederland

Onlangs is uit een onderzoek van de Europese Unie naar voren gekomen dat Nederland in de top-drie staat op het gebied van digitale economieën. Dit houdt in dat de Nederlandse ICT-infrastructuur en digitale vaardigheden van de bevolking tot de top behoort van de landen in Europa. Nederland is digitaal koploper en wil dit ook graag zo houden. Veilige dataopslag en clouddiensten zijn hiervoor enorm belangrijk.

Veilige cloudopslag bij Javelin ICT

Van plan om over te stappen naar de cloud? Dan kunnen wij u bij Javelin ICT een veilige én moderne digitale kantooromgeving garanderen. Neem om de mogelijkheden te bespreken vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of telefonisch via 088 – 550 5600.