Outsourcing van ICT hield traditioneel gezien in dat ICT-systemen en het bijbehorende personeel voortaan van buiten de organisatie werden betrokken. Hoewel het outsourcen van ICT-diensten toeneemt, verandert de manier waarop dit gebeurt. Uit een onderzoek waarbij 550 outsourcingcontracten werden bestudeerd, blijkt dat bedrijven steeds vaker voor clouddiensten kiezen in plaats van traditionele outsourcing. Deze vorm van ICT-outsourcing is niet alleen voorbehouden aan grote bedrijven, ook MKB’ers profiteren van het werken in de cloud.

De voordelen van ICT-outsourcing naar de cloud

Redenen die door veel bedrijven gegeven worden om te kiezen voor ICT-outsourcing naar de cloud, zijn het reduceren van de kosten die gepaard gaan met ICT en het beter kunnen concentreren op de kernactiviteiten van het bedrijf. Voor MKB’ers is het bijvoorbeeld vooral belangrijk dat zij bij een overstap naar de cloud geen grote investeringen meer hoeven te doen om ICT-processen op te starten. Daarnaast is er voor het onderhouden van ICT-processen vaak specialistische kennis nodig, die lastig valt te combineren met de kernactiviteiten van het bedrijf. Bij het werken in de cloud komt de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van de ICT-processen in veel gevallen bij de cloud provider te liggen.

Online werkplek in de cloud

De online werkplek is voor veel MKB’ers een uitkomst. Deze vorm van cloud computing houdt in dat gebruik wordt gemaakt van een virtuele desktop die wordt gehost op een server van de cloud provider. Deze vorm van ICT-outsourcing heeft als voordeel dat men zich niet meer druk hoeft te maken over systeemeisen, software-updates en hoge kosten voor licenties. Een online werkplek kan naar wens worden ingericht met software als Office 365, Hosted Exchange en specifieke bedrijfsapplicaties. Bijkomend voordeel is dat voor het gebruik van een online werkplek alleen een internetverbinding en een compatible device (desktop, laptop, tablet of smartphone) benodigd zijn, hierdoor kan vanaf bijna iedere locatie gewerkt worden.

Werken in de cloud met Javelin ICT

Javelin ICT is dé cloud provider voor het MKB. Met onze online werkplek bieden wij MKB’ers bijvoorbeeld de mogelijkheid om op flexibele wijze hun systeembeheer uit te besteden. Deze oplossing is kostenbesparend, schaalbaar en biedt u vanaf iedere locatie toegang tot bestanden en software. Voor een vast bedrag per maand hoeft u zich geen zorgen meer te maken over upgrades en updates van software. De professionals van Javelin ICT kunnen u daarnaast op ieder moment van advies voorzien met betrekking tot ICT-vraagstukken. Benieuwd wat werken in de cloud voor uw organisatie kan betekeken? Bel ons dan op telefoonnummer 040- 850 3000 of neem contact op via ons online contactformulier.