Uit de visie van ABN AMRO op de markt voor IT-software en services blijkt dat de omzet in deze markt met 3% is gestegen in het afgelopen jaar. 2,5% van de totale groei komt daarbij voor rekening van de software-sector, terwijl 0,5% van de groei is gerealiseerd door IT-dienstverleners. De omzetgroei bij IT-dienstverleners is opmerkelijk te noemen, aangezien deze sector de afgelopen twee jaar nog een krimp liet zien. Dat de markt voor software harder groeit dan die voor IT-diensten komt volgens ABN AMRO allemaal door het werken in de cloud.

Cloud computing zorgt voor groei in software én hardware

Omdat cloud computing voor een groot gedeelte draait om gestandaardiseerde software die via internet te benaderen is, voelen veel IT-dienstverleners dit in hun omzet. Traditionele IT-dienstverlening draait immers vaak om maatwerk en de dienstverlening daaromheen. Sectoren die wel sterk profiteren van de verschuiving naar het werken in de cloud zijn de softwareontwikkelaars en hardwarefabrikanten. Softwareontwikkelaars profiteren namelijk van de alsmaar toenemende wereldwijde vraag naar software die geschikt is voor de cloud, terwijl hardwarefabrikanten profiteren van de toenemende vraag naar servers en netwerkapparatuur.

Werken in de cloud verandert IT-branche

De vooruitzichten voor de IT-branche zijn gunstig, aldus ABN AMRO. Zowel het bedrijfsleven als de publieke sector maken immers steeds meer gebruik van ondersteunende softwareoplossingen. Daarnaast zorgt cloud computing ervoor dat deze software via internet waar ook ter wereld toegankelijk is, wat de exportpositie van softwareontwikkelaars significant vergroot. Tot slot volgen de ontwikkelingen in de branche zich razendsnel op en zijn de verwachtingen omtrent Internet of Things en het toenemende aantal gebruikers van mobiel internet bijvoorbeeld hooggespannen. ABN AMRO verwacht dan ook een constante vraag naar geschikte apps, software en websites.

IT-dienstverlening op maat

Javelin ICT verzorgt een totaalpakket aan IT-dienstverlening voor bedrijven uit het MKB. Of het nu gaat om online werkplekken, ICT-beheer, VoIP telefonie of ingewikkelde maatwerkoplossingen, de experts van Javelin ICT maken het graag voor u mogelijk. We houden daarbij de ontwikkelingen in de markt scherp in de gaten en zorgen ervoor dat ICT uw dienstverlening optimaal ondersteunt. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op via onze website of bel ons op 040- 850 3000.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!