De laatste jaren is het werken in de cloud razendsnel gegroeid. Hoewel cloud computing al meer dan 10 jaar bestaat, is een meerderheid van de gebruikers pas sinds kort overgestapt op de cloud. De ontwikkelingen gaan echter razendsnel, inmiddels wordt 85% van alle nieuwe software voor de cloud ontwikkeld en is van meer dan 25% van alle beschikbare software een cloud-variant beschikbaar. Bovendien worden clouddiensten steeds goedkoper. Zo heeft Amazon, een grote aanbieder van publieke clouddiensten, haar prijzen al 51 keer verlaagd sinds zij begon met het aanbieden van clouddiensten.

Betaalbare rekenkracht in de cloud

Doordat men in de cloud naar verbruik betaalt zonder dat hiervoor grote investeringen benodigd zijn, schept dit talloze mogelijkheden voor bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare opslagcapaciteit en rekenkracht. Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer bedrijven die op grote schaal data verzamelen en analyseren in de cloud. De uitkomsten van deze analyses worden vervolgens gebruikt om ingewikkelde bedrijfsprocessen te stroomlijnen en om slimme voorspellingen te doen. Dankzij ‘The Internet of Things’ komt er bovendien steeds meer data beschikbaar, waardoor het makkelijk kunnen opschalen van opslagcapaciteit en rekenkracht geen overbodige luxe meer is. Door te werken in de cloud zijn bedrijven flexibel en kan de ICT-infrastructuur gemakkelijk uitgebreid of ingeperkt worden.

Innovatieve cloudoplossingen

Op deze manier kunnen bijvoorbeeld slimme algoritmes in de cloud worden toegepast om enorme hoeveelheden data te analyseren. Zo bestaan er inmiddels cloudoplossingen die recruiters helpen om uit duizenden cv’s de ideale kandidaat te kunnen selecteren voor een bepaalde functie. Andere bedrijven analyseren op grote schaal sensordata om zo bijvoorbeeld nauwkeurig storingen te kunnen voorspellen. Zo maakt het bedrijf Asset Rail bijvoorbeeld gebruik van cloud computing om voor ProRail te kunnen voorspellen wanneer spoorwissels aan hun onderhoud toe zijn.

In de cloud werken met Javelin ICT

Bij Javelin ICT ondersteunen wij op dagelijkse basis MKB-organisaties die de overstap naar de cloud willen maken. Samen met hen kijken wij naar ICT-oplossingen die hun corebusiness naar een hoger niveau kan brengen. Zo kunnen onze ICT-professionals u bijvoorbeeld het gehele ICT-beheer uit handen nemen, maar ook slimme ICT-oplossingen realiseren zoals VoIP-telefonie, online werkplekken en de implementatie van cloud applicaties. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.