Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat de ICT-sector sinds de tweede helft van 2013 beter presteert dan de rest van de Nederlandse economie. Belangrijke aanjagers van deze goede prestaties zijn de softwarebedrijven. Organisaties investeren namelijk steeds vaker in software om efficiency en security te verhogen. Daarnaast is er door de populariteit van cloud computing, veel vraag naar cloud-proof versies van allerlei software. Door het SaaS (Software as a Service) verdienmodel, is het voor kleine softwarebedrijven eenvoudig geworden om een wereldwijde markt te bedienen.

De invloed van cloud computing

Vooral de vraag naar cloud computing heeft een grote invloed op de goede prestaties van de softwaresector. Zo wordt in het onderzoek becijferd dat ruim 16% van de softwarebedrijven een cloud oplossing aanbiedt. Daarnaast is de verwachting dat het aandeel dat cloud diensten in de markt voor software hebben, in 2014 zal stijgen van 16% naar 20%. Voor de toekomst verwacht ABN AMRO een geleidelijke maar gestage groei te zien in het aantal organisaties dat overstapt naar de cloud. Omdat de keuze voor de cloud een proces is en geen eenvoudige beslissing, verwacht de bank geen explosieve groei te zien.

De voordelen van cloud computing

Door het SaaS verdienmodel, waarbij men overstapt naar maandelijkse kosten in plaats van een eenmalige investering, worden nieuwe markten aangeboord. Dit nieuwe model voor softwaregebruik heeft bijvoorbeeld de voorkeur van veel MKB-organisaties. Het leidt tot flexibiliteit en is laagdrempelig doordat er geen grote investeringen nodig zijn. Een ander voordeel is dat de software bij SaaS altijd up-to-date is. Veel bedrijven uit het MKB maken daarom al gebruik van software in de cloud zoals Google Apps en Microsoft Office 365.

Javelin ICT als uw cloud partner

Als uw ICT-partner kunnen wij u begeleiden bij de overstap naar de cloud. Door onze jarenlange ervaring kennen wij het proces dat voorafgaat aan een overstap naar de cloud als geen ander. Is het eenmaal duidelijk hoe de cloud het best voor u kan worden ingericht, dan kunnen wij de overstap ook voor u realiseren. Maar ook het onderhoud van uw cloud omgeving kunnen wij als vanzelfsprekend voor onze rekening nemen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat u zorgeloos in de cloud kunt werken. Neem contact met ons op over de specifieke mogelijkheden voor uw organisatie, wij maken graag kennis met u.