De beveiliging van Schiphol heeft aangekondigd dat ze de komende tijd gaan testen met een nieuw camerasysteem. Dit intelligente systeem zal in staat zijn om volautomatisch te observeren, herkennen en beoordelen. Wanneer personen zich verdacht gedragen op Schiphol, zoals te lang naar de wc gaan, opsplitsen in groepen of een koffer achterlaten, dan worden zij geregistreerd door de camera’s. Schiphol is al één van de zwaarst beveiligde plekken van Nederland, maar de trend dat er meer behoefte is aan intelligente beveiliging zien we ook bij andere bedrijven terug.

Camerabewaking

Ook bedrijven uit het MKB hebben steeds vaker behoefte aan een goed camerasysteem. Een IP camera biedt hier uitkomst. Veel van deze bedrijven beschikken namelijk niet over de financiële middelen die nodig zijn voor een regulier camerasysteem en daarnaast is een regulier systeem vaak ook helemaal niet praktisch. Een IP camera kan daarentegen gekoppeld worden aan een bestaand netwerk en heeft een eigen IP-adres. De IP camera’s kunnen bewegingen registreren in en om bedrijfspanden en de beelden kunnen automatisch worden opgeslagen op een NAS of in de cloud.

Aansluiting op bestaand netwerk

Een IP camera wordt aangesloten op uw bestaande ICT-infrastructuur en de beelden kunnen worden opgeslagen op uw reeds aanwezige opslagsystemen. Op deze manier hoeft u geen grote investeringen te doen. De beelden kunt u vervolgens bekijken met behulp van de browser op uw PC of laptop. Ook kunnen de camera’s gevolgd worden middels een app op een smartphone of tablet. Op deze manier kunt u op elk willekeurig moment de beelden bekijken die de IP camera vastlegt. Dit geeft een gevoel van veiligheid en zekerheid.

De mogelijkheden van Javelin

Javelin ICT levert hoogwaardige digitale netwerkcamera’s van de merken Bosch en Axis. Wij kunnen u helpen om deze IP Camera’s te verbinden met uw huidige netwerk, dit bespaart u kosten, doordat er geen speciaal netwerk aangelegd hoeft te worden. Wij zorgen ervoor dat het nieuwe beveiligingssysteem optimaal gebruik zal maken van uw bestaande ICT-infrastructuur. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.