Brother is een van de grootste fabrikanten ter wereld op het gebied van inkjet- en laserprinters. Onlangs heeft het bedrijf een nieuwe manier van Managed Service op de markt gebracht, namelijk Managed Print Service (MPS). Hierdoor kunnen partners/resellers van Brother de printdiensten gemakkelijk aanbieden vanuit hun eigen organisatie. Javelin ICT is partner van Brother en in dit artikel leggen we u uit wat de nieuwe dienst inhoudt.

Nieuw concept

Bedrijven maken tegenwoordig steeds vaker gebruik van Managed Services. Een goed voorbeeld hiervan is Software as a Service. Hierbij schaft de gebruiker de software niet aan, maar betaalt deze alleen voor het daadwerkelijke gebruik van de software. Brother heeft dit concept nu ook toegepast op de printermarkt. Brother laat de eindgebruiker dan alleen betalen voor wat er in een bepaalde maand is afgedrukt. Bovendien biedt het bedrijf resellers de mogelijkheid om het MPS-concept aan hun klanten aan te bieden, zonder dat er door hen geïnvesteerd hoeft te worden in infrastructuur en middelen.

Vraag naar Managed Print Service

Uit recent onderzoek blijkt dat er in het MKB-segment veel vraag is naar Managed Print Service. Zo verwacht 57% van de MKB’ers in 2025 gebruik te maken van een dergelijke dienst. Dit zou betekenen dat er in de komende zes jaar, ieder jaar een groei van 15% op dit vlak gerealiseerd kan worden. Dit biedt resellers van Brother kansen om van deze groei te profiteren, door Brother MPS aan te gaan bieden.

ICT uitbesteden aan Javelin ICT

Bij Javelin ICT bieden wij u de mogelijkheid om al uw ICT-zaken onder te brengen bij één partner. Dit betekent ook dat u voor Brother MPS bij ons aan het juiste adres bent. Op dat moment betaalt u de rekening voor wat u in een maand geprint heeft gewoon aan ons, samen met de rekening voor de andere ICT-diensten die u bij ons afneemt. Brother zorgt er vervolgens voor dat u altijd inkt of toner in huis heeft en dat u kunt profiteren van Next Business Day service in het geval van een storing of defect. Heeft u hier interesse in? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op via 040 – 850 3000 of via het online contactformulier.