Mobiel werken begint binnen veel bedrijven de norm te worden en dankzij de komst van online werkomgevingen is mobiel werken gemakkelijk te realiseren. Maar als uw medewerkers werken vanuit huis, een andere vestiging of op locatie bij de klant, wilt u natuurlijk wel dat zij optimaal telefonisch bereikbaar zijn. Bellen in de cloud, ook wel Hosted VoIP, maakt de integratie van vaste en mobiele telefonie eenvoudig mogelijk. Met deze telefonieoplossing zijn uw medewerkers overal bereikbaar op één nummer.

Waarom telefonie via Hosted VoIP?

Bij de integratie van vaste en mobiele telefonie wordt de telefooncentrale zo ingericht dat deze weet dat beide nummers bij elkaar horen en is het mogelijk om te kiezen of gesprekken binnenkomen op een vast toestel, mobiel toestel of bij allebei. Bovendien kan er op dat moment via de mobiele telefoon geprofiteerd worden van opties die voorheen alleen op vaste toestellen mogelijk waren. Denk hierbij aan doorschakelen, conference calls en het weergeven van beschikbaarheid. Ook hoeft er bij deze oplossing slecht voor één abonnement te worden betaald.

Voor MKB’ers is de integratie van vast en mobiel met behulp van Hosted VoIP een interessante optie. Hierbij hoeft er geen eigen telefooncentrale aangeschaft en onderhouden te worden, maar bevindt de telefooncentrale zich in de cloud. Voordelen zijn dat er bij deze oplossing wordt betaald per gebruiker, er gemakkelijk op- en afgeschaald kan worden en dat er op deze manier automatisch geprofiteerd wordt van technologische vooruitgang. Het resultaat is een professionele telefonieoplossing, zonder grote investeringen te hoeven doen.

Waarom geen telefonie via Hosted VoIP?

Maar bellen in de cloud hoeft niet voor iedereen de beste optie te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld bedrijven die al een telefooncentrale hebben en waarbij deze investering nog niet is afgeschreven en bedrijven zoals callcenters die gebruikmaken van op maat gemaakte oplossingen. Voor deze bedrijven is het mogelijk om samenwerking tussen de vaste telefooncentrale en het mobiele netwerk te realiseren aan de hand van een Forced on PBX-oplossing.

Meer over VoIP

Professionele zakelijke telefonie met Javelin ICT

De professionals van Javelin ICT zijn ware experts op het gebied van zakelijke telefonie. Of het nu gaat om inrichting of aanpassing van een telefooncentrale op locatie of om de realisatie van Hosted VoIP, Javelin iCT maakt het mogelijk. Wanneer u ons vrijblijvend uw vraagstuk op het gebied van zakelijke telefonie voorlegt, zullen wij met u meedenken over de best passende oplossing. Neem daarom vandaag nog contact met ons op via ons online contactformulier of door te bellen naar 040- 850 3000.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!