Opnieuw is bewezen dat de cloud infrastructuur een van de belangrijkste sectoren is binnen de IT-industrie. In het laatste kwartaal van 2018 steeg het aantal bestedingen namelijk met zo’n 46 procent, ongeveer 23 miljard dollar. Dit brengt de totale bestedingen aan de cloud infrastructuur van dat jaar op ruim 80 miljard dollar, een aanzienlijk hoger bedrag dan het jaar ervoor.

Volgens onderzoeksbureau Canalys Principal zijn diensten die de cloud infrastructuur biedt nodig om de digitale transformatie van bedrijven te ondersteunen. Het implementeren van dit platform ondersteunt bedrijven bij het opzetten van nieuwe klantervaringen, het verkrijgen van big data voor betere inzichten en het integreren van Artificial Intelligence voor automatisering.

Matthew Ball, hoofdanalist van het onderzoek naar wereldwijde infrastructuur, cloud services en cyberbeveiliging, stelt dat de marktdynamiek het afgelopen jaar een verandering heeft doorgemaakt. Volgens hem maken steeds meer bedrijven gebruik van meerdere cloud serviceproviders tegelijkertijd. Het vormen van een multiple cloud zorgt ervoor dat van elke provider de sterkste punten worden gebruikt.

Groeiende concurrentie cloud providers

Doordat de vraag naar cloud infrastructuur groeit, is het voor providers belangrijk zich in de toekomst beter van concurrenten te onderscheiden. Een belangrijke factor hierin zijn de kanaalpartners, ofwel degene die de services aan de uiteindelijke klant leveren. Voor hen is het noodzaak om beter inzicht te krijgen in de klantbehoeften, zodat zij de juiste service kunnen aanbevelen, implementeren en integreren.

Betere band kanaalpartner stimuleert verkoop

Canalys-analist Alastair Edwards stelt dat cloud serviceproviders de verkoop van diensten stimuleren door een betere band op te bouwen met hun kanaalpartners. Hij adviseert hen te belonen met meer expertise op het gebied van cloud implementaties waarmee zij nieuwe klanten aan zich weten te binden en huidige klantrelaties versterken.

Meer weten over cloud infrastructuur?

Wilt u meer weten over cloud oplossingen voor uw bedrijf? Javelin ICT kan u helpen bij al uw vragen omtrent cloud infrastructuur. Gezamenlijk kijken wat passend is voor uw organisatie en welke cloud strategie hierbij het beste aansluit. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar via 040 – 850 3000.