Het gemiddelde bedrag dat in het bedrijfsleven wordt uitgegeven aan het ICT netwerk kan in de toekomst sterk gaan dalen. De kosten kunnen zelfs gehalveerd worden, zo meldt Dimension Data. De ICT partner trekt deze conclusie na het uitvoeren van het Network Barometer Report 2013. Uit deze enquête, uitgezet onder 1.200 organisaties wereldwijd, blijkt wel dat de kostendaling nog de nodige jaren kan duren. Een precieze voorspelling op dit gebied is lastig te maken, dus voor nu blijft het bij schattingen en verwachtingen.

Overstap naar draadloos netwerk biedt kostenvoordelen

De belangrijkste redenen dat veel organisaties kunnen besparen op hun ICT netwerkomgeving, is het feit dat men vaak nog geen overstap heeft gemaakt naar een draadloze ICT infrastructuur. Een draadloos netwerk is in gebruik namelijk veel goedkoper dan een traditioneel bedraad netwerk, met name doordat er veel minder hardware nodig is voor een wireless oplossing.

Bent u ook benieuwd of er binnen uw organisatie kan worden bespaard op de ICT netwerkomgeving, neem dan gerust (geheel vrijblijvend) contact met ons op middels het contactformulier op deze pagina.