Door de doorontwikkeling van nieuwe technologieën binnen onder andere de Cloud Computing, hebben bedrijven meer opties gekregen voor het opslaan van hun bedrijfsdata. Een feit dat interessante kansen biedt aan het bedrijfsleven, maar ook zonder twijfel uitdagingen met zich meebrengt. Met name de vraag welke opslagmethode het beste past bij de organisatie is een interessante vraag. Om meer grip op dit vraagstuk te krijgen heeft nieuwswebsite CIO.com experts op het gebied van opslag- en databeheer gevraagd ondersteunende tips te geven.

Opslaan en beheren van bedrijfsdata

Een belangrijkste eerste zet is, aldus de nieuwswebsite, het kennen van de waarde van data voor de organisatie. Hoe belangrijk is het bijvoorbeeld om data snel terug te krijgen als dit verloren is gegaan, en hoe lang met deze data bewaard blijven over tijd? Daarnaast is het belangrijk om na te denken over het combineren van gestructureerde en ongestructureerde data, en welke opslagmethode het beste bij deze typen data past. Naast dit alles is het kostenplaatje ook erg belangrijk. Organisaties moeten niet alleen focussen op de initiële investering, ook de variabele kosten moeten scherp bekeken worden.

Tot slot is het voor managers aan te raden zich te verdiepen in de ICT service provider waar mee gewerkt wordt. Essentiële bedrijfsdata wordt aan die partner beschikbaar gemaakt dus het goed omgaan hiermee, tezamen met het scherp beveiligen ervan, is essentieel. Een ICT partner met een goede naam is daarom een heel belangrijke schakel in de ICT infrastructuur van een onderneming.

Hoe goed staat uw oplossing voor dataopslag ervoor?

Benieuwd hoe goed uw dataopslag ervoor staat? Javelin ICT praat graag door over kansen en mogelijkheden binnen uw specifieke bedrijfsomgeving. Schroom niet om contact op te nemen middels het op deze pagina aanwezige contact-formulier.