Uit onderzoek van KPN Consulting blijkt dat veel organisaties hun ICT infrastructuur veel efficiënter zouden kunnen benutten.

Wellicht geen wereldschokkend nieuws, maar de achterliggende redenvoering is er toch één die menig Nederlands bedrijf mag horen. Er kan namelijk niet enkel terrein worden gewonnen op het inzetten van beter systeembeheer of het gaan werken met een betrouwbare ICT partner, maar ook met name het handelen van eigen medewerkers is essentieel.

Veel productiviteitsverlies door gebrek aan ICT-vaardigheden

Veel afdelingen binnen bedrijven verliezen namelijk veel productiviteit door een gebrek aan ICT vaardigheden van hun medewerkers. Gelukkig betreft het hier een probleem dat niet onoverkoombaar is. Zo blijkt uit onderzoek van KPN Consultancy dat medewerkers erg gemotiveerd zijn om de eigen ICT kennis op te schroeven.

Concreet is bijna 3 op de 5 medewerkers bereid de eigen ICT vaardigheden bij te spijkeren. Over het algemeen wil men daar best een dagdeel per week aan spenderen. Gezien deze aanwezige motivatie lijkt het interessant voor bedrijven om de afweging te maken tussen de opbrengsten van de winst in productiviteit enerzijds en de kosten van doorontwikkeling van medewerkers op ICT gebied anderzijds.

Benieuwd hoe uw organisatie het doet met betrekking tot effectiviteit van de ICT. Neem gerust contact met ons op middels het contact-formulier aan de rechterkant van deze pagina…