Er zijn nog maar weinig organisaties die hun systemen of infrastructuur niet (deels) in de cloud hebben ondergebracht. Wanneer u toekomstgericht en schaalbaar wilt opereren, is de cloud zelfs vrijwel niet meer weg te denken. Bovendien kijken organisaties tegenwoordig eerst naar cloud-oplossingen voordat andere IT-investeringen worden gedaan. Bij zo’n cloud-first-strategie speelt automatisering een belangrijke rol.

Cloud-first-strategie

Voor organisaties die processen willen moderniseren en het maximale uit hun data willen halen, is het raadzaam te kiezen voor een cloud-first-strategie. Hierbij is het echter wel belangrijk dat zowel de bedrijfsvisie, als de medewerkers voldoende aandacht krijgen. Zo’n transformatie brengt namelijk nieuwe manieren van werken met zich mee die invloed hebben op de bedrijfscultuur. Daarnaast is automatisering eveneens onmisbaar voor het optimaliseren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de inrichting en processen.

Automation-first-mentaliteit

IT-afdelingen die bijvoorbeeld handmatig systemen inrichten of licenties beheren, zullen het waarschijnlijk een stap te ver vinden om het complete beheer uit handen te geven. In dit geval zal een automation-first-mentaliteit een juiste tussenstap zijn op weg naar een cloud-first-strategie.

Automatiseren van handmatige taken

Wanneer wordt gekozen voor een automation-first-mentaliteit, wordt gekeken welke processen binnen de organisatie te automatiseren zijn. Bijvoorbeeld in het kader van analyses of dataverzameling. Automatisering zal medewerkers ondersteunen door tijdrovende of herhalende activiteiten over te nemen en arbeidsintensieve handmatige digitale processen te verlichten. Op deze manier blijft er meer ruimte en tijd over voor medewerkers om echt waarde toe te voegen.

Combinatie cloud en automatisering

Door de flexibiliteit en schaalbaarheid van een cloudgebaseerde infrastructuur te combineren met geautomatiseerde onderliggende processen, kunt u ervoor zorgen dat uw organisatie optimaal is voorbereid op een onbekende toekomst. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een complexer of breder aanbod van cloud-omgevingen of bredere marktontwikkelingen. Bovendien is een strategie waarin cloud en automatisering optimaal zijn ingebed in de bedrijfscultuur, zeer belangrijk voor het concurrerend vermogen van organisaties.

Javelin ICT als cloudspecialist

Javelin ICT is dé specialist als het gaat om clouddiensten. Wenst u graag meer informatie over overstappen naar de cloud? Of wilt u meer weten over onze verschillende clouddiensten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies. Bel naar 040 – 850 3000 of vul het online contactformulier op onze website in.