Uit onderzoek van Jobfeed en Intelligence Group, uitgevoerd onder 5.000 respondenten, blijkt dat er naast de ICT sector slechts twee andere branches zijn waarin een toenemende vraag naar personeel waarneembaar is. Deze branches zijn: het onderwijs en de R&D branche

Jobfeed is een internetbedrijf dat online vacatures verzamelt en verdeelt in categoriën. Intelligence Group is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van de arbeidsmarkt.

Sinds 2003 voert Intelligence Group elk kwartaal onderzoek uit naar ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Hierbij vraagt men de deelnemers aan het onderzoek naar hun gedrag op de arbeidsmarkt. Uit dit onderzoek komt al geruime tijd naar voren dat de ICT sector het goed doet. Zo liet het tweede kwartaal van 2012 een groei in het vacatureaanbod in de ICT zien van 10%. In 2013 liet hetzelfde tijdsbestek een groei optekenen van 21%. De branches onderwijs en R&D vertoonden eveneens een groei in behoefte aan gekwalificeerd personeel, als was deze wel lager dan de behoefte aan ICT professionals.

ICT sector groeit internationaal

Onderzoek uitgevoerd door Robert Walters B.V. geeft ons inzicht in hoe sterk de ICT branche zich op zowel nationaal als internationaal vlak ontwikkelt. Zo zijn in Nederland ondertussen circa 12% van alle vacatures gerelateerd aan de ICT. Europees gezien deed Frankrijk het in het eerste kwartaal van 2013 overigens het beste. Het aanbod aan ICT vacatures steeg hier met ruim 21%! In totaal vertegenwoordigt de ICT sector in Frankrijk momenteel een aandeel van 15% van het totaal aantal beschikbare banen.

Er zijn echter ook landen waar het minder goed ging met het aantal ICT vacatures. Zo daalde de absolute vraag naar ICT professionals in Duitsland met 9%. Daarentegen nam het aandeel dat de ICT branche vertegenwoordigd in het totale aanbod aan vacatures met 17%.

Bent u als ICT professional op zoek naar een baan? Bekijk dan wat Javelin ICT Eindhoven voor u kan betekenen op onze vacature pagina.