Uit onderzoek van de Stichting Kennisnet in opdracht van Doorbraakproject Onderwijs & ICT blijkt dat een deel van de Nederlandse schoollocaties niet kan beschikken over een internetverbinding die voldoende snel is. Deze scholen liggen namelijk te ver van bestaande glasvezel- en kabelnetwerken af. Het betreft hier 826 scholen. Wanneer deze scholen op korte termijn geen toegang krijgen tot snel internet, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de kwaliteit van het geboden onderwijs.

Het belang van snel internet

Het gebruik van digitale leermiddelen wordt namelijk steeds belangrijker. Scholen maken voor hun lessen bijvoorbeeld gebruik van digiborden, laptops en tablets, waardoor zij de lessen multimediaal en interactiever kunnen maken. Daarnaast zijn leerlingen vaak ook nog via eigen devices verbonden met het schoolnetwerk. Wanneer de upload- en downloadsnelheid van het schoolnetwerk niet toereikend zijn, kan dit leiden tot vervelende situaties. Een toekomstvaste internetverbinding is daarom belangrijk.

De internetverbinding van scholen

Uit het onderzoek blijkt verder dat een deel van de scholen over een verbinding beschikt die in de huidige behoefte kan voorzien, maar dat deze scholen bijvoorbeeld niet kunnen beschikken over een glasvezelverbinding. Dit kan in de toekomst problemen opleveren. Een belangrijk obstakel hierbij zijn de maandtarieven die voor een dergelijke verbinding gelden. Daarnaast komt het geregeld voor dat scholen over onvoldoende kennis en expertise beschikken met betrekking tot externe verbindingen en de interne ICT-infrastructuur.

Meer over ICT & onderwijs

Toekomstbestendig met Javelin ICT

Kiest u voor Javelin ICT als uw ICT-partner, dan kiest u voor zekerheid. De professionals van Javelin ICT zorgen er namelijk voor dat uw ICT-infrastructuur klaar is voor de toekomst. Zij kunnen u adviseren over onderwerpen als cloud computing en VoIP-telefonie en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot ICT-beheer. Ook in het onderwijs hebben wij reeds onze sporen verdiend. Zo hielpen wij Business School Notenboom bij de realisatie van een moderne ICT-infrastructuur. Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Meer interessant ICT-nieuws lezen? Volg ons op Facebook!