De internetverbinding is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsnetwerk. Een betrouwbare en snelle verbinding vandaag de dag is essentieel binnen elke organisatie. Het is een van de basisbehoefte voor het moderne werken. Het is tegenwoordig zelfs zo dat bij een stroring uw organisatie stil komt te liggen. Een betrouwbare internetverbinding moet daarom dus zijn als water uit de kraan, wij bij Javelin snappen dat.

Wat kan Javelin voor u betekenen?

Door middel van een postcodecheck zien we meteen welke verbinding geschikt is op de desbetreffende locatie. Door samenwerkingen met maar liefst 33 leveranciers is er een ruim aanbod. Zo leveren we onder andere verbindingen van KPN, Tele 2 en Eurofiber. Afhankelijk van de uitkomsten van deze postcodecheck kan gekozen worden uit een DSL-verbinding of een supersnelle Glasvezel verbinding. Naast verbindingen leveren wij ook managed netwerkapparatuur. Wanneer u onze Online Telefonie afneemt, dan bieden wij kwaliteitsgaranties op het spraakverkeer. Zo kunt u ervoor kiezen het gehele netwerk door Javelin te laten beheren zodat u grip hebt op uw bedrijfsnetwerk.

Meerdere locaties? IP-VPN

Iedere organisatie die meer dan één vestiging heeft kan kiezen voor een beheerde IP-VPN. Een IP-VPN is een Virtueel Privé Netwerk op basis van het Internet Protocol. Alle vestigingen én thuiswerkplekken worden gekoppeld en er ontstaat een transparant bedrijfsnetwerk. Een IP-VPN gebruikt de verbinding uitsluitend voor goed beveiligde communicatie tussen de vestigingen.

Wat meer over de techniek

DSL

Digital Subscriber Line is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van de telefoonlijn. Op de klantlocatie wordt een DSL router geplaatst, die communiceert via koperdraden naar de wijkcentrale, of naar een straatkast. Naarmate de afstand van de klantlocatie naar de wijkcentrale toeneemt, neemt de snelheid af. Daar wordt het verkeer geaggregeerd in een DSL Access Multiplexer. Er zijn twee varianten: ADSL; De A staat voor Asymmetrisch wat inhoudt dat het ontvangen van informatie sneller gaat dan het versturen van informatie en SDSL; De S staat voor Symmetrisch wat inhoudt dat het versturen en ontvangen van informatie even snel gaat, de bandbreedte is dus gelijk.

VDSL

De verbeterde en dus ook de snellere variant van ADSL. Dit komt doordat de draad die tussen de hoofdcentrale en de wijkcentrale ligt is vervangen door glasvezel. Tussen de wijkcentrale en de huizen van de gebruikers ligt echter nog wel koper, waardoor de snelheid nog steeds afhankelijk is van de afstand van de wijkcentrale.

Glasvezel

In het Amerikaans Engels fiber genaamd, bestaat uit een hele kleine heldere vezel, gemaakt van glas. In plaats van elektrische signalen wordt licht (laser) door deze kabels gestuurd. Dit licht kan over grote afstanden door de vezel getransporteerd worden. Door met een laser op hoge snelheid lichtsignalen uit en aan te zetten, kunnen bijzonder hoge snelheden worden gerealiseerd over lange afstanden.

In Nederland bestaan er vele lokale glasvezelinitiatieven, denk daarbij aan Glasvezel Eindhoven. Javelin kan deze infrastructuren voorzien van de gewenste verbinding. Informeer naar de mogelijkheden.