De traditionele ICT-werkplek is in de laatste jaren vaak vervangen door een online werkplek in de cloud. Dit betekent dat de software die via de werkplek wordt gebruikt, niet meer op iedere afzonderlijke ICT-werkplek geïnstalleerd staat, maar gehost wordt op een serveromgeving. Bij deze relatief nieuwe manier van werken is er vaak geen behoefte meer aan een in-house systeembeheerder en wordt er bovendien betaald voor de mate van gebruik van de software in plaats van een eenmalige licentie. Dit is een moderne ICT-oplossing die vooral geschikt is voor organisaties die randzaken willen uitbesteden en zich willen focussen op hun corebusiness.

Van traditionele naar virtuele ICT-werkplek

Een online ICT-werkplek heeft namelijk nog meer voordelen ten opzichte van een traditionele ICT-werkplek. Zo kan een online werkplek benaderd worden vanaf iedere locatie met een internetverbinding. Het maakt hierbij niet uit of dit vanaf een desktop, laptop smartphone of tablet gebeurt. Daarnaast is het relatief gemakkelijk om in capaciteit op of af te schalen bij het gebruik van virtuele werkplekken er hoeft immers geen software meer geïnstalleerd geworden, het aanmaken van een nieuwe gebruiker en de bijbehorende rechten is vaak afdoende. Op deze manier kunt u uw systeembeheer tevens gemakkelijk uit besteden aan een partij die deze werkzaamheden op afstand voor u kan invullen.

Bespaar op de kosten van uw ICT-werkplekken

De kosten voor een gemiddelde ICT-werkplek liggen volgens Gartner op 200 a 300 euro per maand. Op jaar basis is dit dus 2.400 a 3.600 euro. Deze aanzienlijke kosten zitten hem onder andere in de aanschaf, installatie en het onderhoud van apparatuur, energieverbruik, beveiliging en de kosten van softwarelicenties. Door de overstap te maken naar online werkplekken, kunnen bedrijven gemakkelijk op deze kosten besparen. Bij een online ICT-werkplek betaalt u immers naar gebruik en voorkomt u dat u grote eenmalige uitgaven doet voor de aanschaf van hardware en softwarelicenties.

Een online ICT-werkplek van Javelin ICT

Met een online ICT-werkplek van Javelin ICT ben u in staat om direct aan de slag te gaan zonder grote eenmalige investeringen vooraf. Onze werkplekken zijn gebaseerd op Windows 7, een omgeving waarin uw medewerkers snel wegwijs zullen zijn. Wij kunnen deze werkplekken naar wens inrichten met Office software, een mailbox en eventuele bedrijfsapplicaties. Wanneer er behoefte is aan ondersteuning staat onze deskundige helpdesk bovendien altijd voor u klaar en ondersteuning op locatie behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.