De traditionele ICT-werkplek is in de laatste jaren vaak vervangen door een online werkplek in de cloud. Dit betekent dat de software die via de werkplek wordt gebruikt, niet meer op iedere afzonderlijke ICT-werkplek geïnstalleerd staat, maar gehost wordt op een serveromgeving. Bij deze relatief nieuwe manier van werken is er vaak geen behoefte meer aan een in-house systeembeheerder en wordt er bovendien betaald voor de mate van gebruik van de software in plaats van een eenmalige licentie. Dit is een moderne ICT-oplossing die vooral geschikt is voor organisaties die randzaken willen uitbesteden en zich willen focussen op hun corebusiness.

Van traditionele naar virtuele ICT-werkplek

Een online ICT-werkplek heeft nog meer voordelen ten opzichte van een traditionele ICT-werkplek. Een online ICT-werkplek kan bijvoorbeeld altijd en overal benaderd worden wanneer je over een internetverbinding beschikt. Dit kan bovendien vanaf alle soorten apparaten. Een ander voordeel is dat virtuele werkplekken eenvoudig op- en afgeschaald kunnen worden indien nodig. Er hoeft geen software meer geïnstalleerd te worden, maar er hoeft alleen een nieuwe gebruiker aangemaakt te worden met de bijbehorende rechten. Hierdoor is het ook mogelijk om uw systeembeheer uit handen te geven aan een partij die dit soort werkzaamheden op afstand voor u kan invullen.

Bespaar op de kosten van uw ICT-werkplekken

De kosten voor een gemiddelde ICT-werkplek liggen volgens Gartner (een wereldwijd onderzoeks- en adviesbureau in de informatietechnologie-sector) op 200 à 300 euro per maand. Op jaarbasis is dit dus 2.400 à 3.600 euro. Deze aanzienlijke kosten zitten hem onder andere in de installatie, aanschaf en het onderhoud van apparatuur, energieverbruik, beveiliging en de kosten van softwarelicenties. Door de overstap te maken naar online ICT-werkplekken, kan gemakkelijk op deze kosten worden bespaard. Bij een online ICT-werkplek betaalt u immers alleen voor hetgeen u daadwerkelijk gebruikt en voorkomt u grote eenmalige uitgaven voor aanschaf van softwarelicenties en hardware.

Een online ICT-werkplek van Javelin ICT

Door te kiezen voor een online ICT-werkplek van Javelin ICT, kunt u direct aan de slag zonder grote eenmalige investeringen te doen. Onze ICT-werkplekken zijn gebaseerd op Windows 7, een omgeving waarin uw medewerkers snel wegwijs zullen zijn. Wij kunnen deze werkplekken naar wens inrichten met Microsoft software (voorheen Office software), een mailbox en eventuele bedrijfsapplicaties. Wanneer er behoefte is aan ondersteuning staan onze medewerkers van deskundige helpdesk bovendien altijd voor u klaar. Ondersteuning op locatie behoort bij ons natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.