Waar voorheen de spraak en data over een ander netwerk gingen, zit tegenwoordig ook de telefonie op het datanetwerk. In de zakelijke wereld wordt nu dan ook vrijwel alleen nog maar via Voice over IP, oftewel VoIP, gebeld. Bij VoIP telefonie wordt dus gebeld via het internet. U heeft slechts één infrastructuur nodig en kunt kiezen uit verschillende VoIP diensten.

Bellen via ADSL, SDSL, ADSL2+ of glasvezelverbinding

Om optimaal gebruik te kunnen maken van VoIP telefonie is een goede stabiele DSL of glasvezelverbinding nodig. Javelin ICT biedt een breed scala VoIP vriendelijke verbindingen aan, zodat voor vrijwel iedere situatie een geschikte oplossing beschikbaar is. Zo is het mogelijk om verbindingen van verschillende netwerkleveranciers te stapelen en kunt u naast een hogere bandbandbreedte ook redundantie van uw verbindingen realiseren, waardoor de betrouwbaarheid wordt vergroot.

Om VoIP telefonie en algemeen dataverkeer probleemloos binnen één dataverbinding (ADSL/SDSL of Glas) te combineren is Quality of Service (QoS) geen luxe maar noodzaak. Met QoS wordt een deel van de bandbreedte op uw router softwarematig gereserveerd voor spraak zodat telefonie voorrang krijgt op ander dataverkeer zodra er gebeld wordt.

Voordelen van VoIP telefonie

  • Werken waar u maar wilt | Het is mogelijk om op ieder bedrijfstoestel in te loggen. Hierdoor kunt u zowel op kantoor als thuis of vanuit de auto werken.
  • Kostenbesparend | Bellen via VoIP telefonie is veel voordeliger dan bellen via ISDN. Zeker wanneer u vaak belt naar het buitenland.
  • Op- en af te schalen | VoIP telefonie is maandelijks zowel op- als af te schalen. U betaalt altijd voor het daadwerkelijke aantal medewerkers dat er gebruik van maakt, waardoor u ook nooit te veel betaalt.
  • Instellen keuzemenu | U kunt de telefooncentrale eenvoudig vanuit de browser beheren. Een keuzemenu, wachtrij of doorschakeling instellen is dus mogelijk.

Kwaliteit garantie

Telefonisch bereikbaar zijn en per telefoon mensen kunnen bereiken is voor vrijwel elke onderneming belangrijk. Om dat te garanderen doen onze specialisten altijd een nulmeting van uw netwerk. Hierna wordt het verslag van de nulmeting met u doorgenomen en krijgt u een helder advies over uw netwerk. Als het nodig is kan Javelin ICT uw netwerk op het noodzakelijke niveau brengen om optimaal te kunnen profiteren van de voordelen van VoIP telefonie. Uiteraard kunt u ook wanneer u klant bent blijven profiteren van de netwerk- en VoIP specialisten van Javelin ICT.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van VoIP telefonie? Neem dan contact met ons op.