Tegenwoordig zit ook de telefonie op het datanetwerk. Voorheen waren de spraak en data over een ander netwerk. Vandaag de dag wordt er in de zakelijke wereld vrijwel allen maar via voice over IP gebeld. Oftewel VoIP, waarbij het internet of een ander IP-netwerk wordt gebruikt om spraak te transporteren. Er is slechts één infrastructuur nodig en er zijn verschillende VoIP diensten beschikbaar.

Bellen via ADSL, SDSL, ADSL2+ of glasvezelverbinding

Om optimaal gebruik te kunnen maken van VoIP telefonie is een goede stabiele DSL of glasvezelverbinding nodig. Javelin ICT biedt een breed scala VoIP vriendelijke verbindingen aan, zodat voor vrijwel iedere situatie een geschikte oplossing beschikbaar is. Zo is het mogelijk om verbindingen van verschillende netwerkleveranciers te stapelen kunt u naast een hogere bandbandbreedte ook redundantie van uw verbindingen realiseren, hetgeen de betrouwbaarheid nog verder vergroot.

Om VoIP en algemeen dataverkeer probleemloos binnen één dataverbinding (ADSL/SDSL of Glas) te combineren is Quality of Service (QoS) geen luxe maar noodzaak. Met QoS wordt een deel van de bandbreedte op uw router softwarematig gereserveerd voor spraak zodat telefonie voorrang krijgt op ander dataverkeer zodra er gebeld wordt.

Kwaliteit garantie

Telefonisch bereikbaar zijn en per telefoon mensen kunnen bereiken is voor vrijwel elke onderneming belangrijk. Om dat te garanderen doen onze specialisten altijd een nulmeting van uw netwerk. Hierna wordt het verslag van de nulmeting met u doorgenomen en u krijgt een helder advies over uw netwerk. Als het nodig is kan Javelin ICT uw netwerk op het noodzakelijke niveau brengen om optimaal te kunnen profiteren van de voordelen van VoIP telefonie. Uiteraard kunt u ook wanneer u klant bent blijven profiteren van de netwerk- en VoIP specialisten van Javelin ICT.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van VoIP telefonie? Neem dan contact met ons op.