Cloud computing, werken in de cloud, werken 2.0; allemaal termen voor dé nieuwe manier van werken. Maar minder nieuw dan dat u denkt, u doet het namelijk hoogstwaarschijnlijk al. Javelin biedt haar klanten een online werkomgeving aan die voldoet aan de hoogste veiligheidseisen en altijd up-to-date is wat betreft software-updates en anti-virus.

Voordelen van cloud computing

Gebruikt u webmail om uw email te lezen? Wisselt u grote bestanden uit met uw collega’s via WeTransfer of Dropbox? Dan werkt u al in de cloud. Met cloud computing worden uw documenten of data niet lokaal op een computersysteem opgeslagen maar worden al uw gegevens op een server in een datacenter bewaard. Dit heeft als grote voordeel dat u vanaf elke plek bij uw gegevens kunt.

Door in de cloud te werken bent u minder afhankelijk van uw hardware en het onderhoud daaraan. Ook hebt u geen omkijken meer naar software-updates; uw software is immers uw verantwoordelijkheid niet meer. U betaalt slechts voor het gebruik. Daar zit voor veel gebruikers ook het grote voordeel van cloud computing. Enerzijds hoeft u geen grote investeringen te doen terwijl het tegelijkertijd volledig schaalbaar is. Cloud computing is te gebruiken voor één werkplek maar ook voor duizend werkplekken.

Er zijn drie ‘soorten’ cloud computing (met verschillen in niveau van flexibiliteit voor de gebruiker):

  • Infrastructure as a Service (IaaS)
  • Platform as a Service (PaaS)
  • Software as a Service (SaaS)

Infrastructure as a Service

Infrastructure as a Service (IaaS) is het afnemen van o.a. CPU, geheugen, opslag en netwerk bij een leverancier. Javelin ICT zorgt voor een optimale up-time van het systeem, maakt automatisch backups en beheert de toegang tot de servers. Dit wordt ook wel Cloud Hosting genoemd; de eigen applicatiebeheerders/IT-afdeling heeft hierbij een hoge mate van flexibiliteit m.b.t. de capaciteit en inrichting van de serverruimte.

Platform as a Service

Bij Platform as a Service (PaaS) kunt u denken aan diensten waarmee uw infrastructuur verder kunt inrichten. Bijvoorbeeld het regelen van toegangsbeheer, identiteitenbeheer en portaalfunctionaliteiten. Hierin werkt Javelin ICT onder andere samen met SafeNet, de leverancier van Aladdin, toonaangevend op het gebied van softwarebeveiliging.

Software as a Service

Bij Software as a Service (SaaS) schaft u de software niet zelf aan maar betaalt u slechts voor het gebruik ervan. Javelin ICT is onder meer dealer van Google Apps en Microsoft Office 365. Wanneer u gebruik maakt van SaaS hoeft u niet te investeren in de aanschaf van de software en de daarvoor noodzakelijke hardware ook hebt u geen omkijken naar de installatie, het maken van backups, rechtenbeheer of updates. Daar zorgen wij voor.

Wat kan Javelin voor u betekenen?

Javelin levert Infrastructure as a Service (IaaS) en Software as a Service (SaaS) oplossingen in de vorm van server hosting en Online werkplekken en biedt klanten ondersteuning bij transformatieprocessen van een traditionele naar een online omgeving.