Netwerkbeheer is essentieel voor iedere organisatie die in meer of mindere mate afhankelijk is van ICT. Het nieuwe werken wint namelijk aan populariteit en verschillende vestigingen werken steeds vaker op één netwerk. Daarnaast zorgt de opkomst van Bring Your Own Device (BYOD) en Internet of Things (IoT) ervoor dat er nieuwe eisen aan netwerken en de bijbehorende ICT-infrastructuur worden gesteld. Als uw ICT partner op het gebied van netwerkbeheer, verzekeren wij u ervan dat uw netwerk continu aan uw eisen voldoet én in de toekomst aan blijft voldoen.

Grenzeloos netwerkbeheer op lokaal niveau

De kwaliteit van uw netwerk bepaalt voor een groot deel hoe software en data-uitwisseling binnen uw organisatie functioneren. Goed netwerkbeheer zorgt er namelijk voor dat uw netwerk snel en feilloos werkt, waardoor het de smeerolie is van een goed functionerende organisatie. Een goed onderhouden netwerk voorkomt frustraties die gepaard gaan met downtime en traagheid. Als het op netwerkbeheer aankomt, denken de ICT-professionals van Javelin ICT graag proactief met u mee, zodat uw netwerk aan de eisen blijft voldoen die uw organisatie eraan stelt. Doormiddel van samenwerkingsverbanden met nationaal én internationaal toonaangevende bedrijven op het gebied van ICT, kan Javelin ICT u op lokaal niveau een totaaloplossing bieden. Wij richten ons daarbij voornamelijk op het uit handen nemen van netwerkbeheer voor het MKB in de kerngebieden Eindhoven, Tilburg, Breda en Den Bosch.

Veilig netwerkbeheer waar u op kunt bouwen

Wanneer u wilt dat u en uw medewerkers vanaf elke locatie bij uw gegevens kunnen, is het natuurlijk niet de bedoeling dat onbevoegden ook op uw netwerk kunnen komen. Door virtualisatie, centralisatie en een steeds grotere vraag naar redundantie (uit veiligheids- en continuïteitsoogpunt meer dan strikt noodzakelijk) van bijvoorbeeld internetverbindingen, veranderen ook de eisen die aan beveiliging worden gesteld.

Javelin ICT heeft uitgebreide kennis op het gebied van ICT automatisering en de bijbehorende security. Wij zorgen er met behulp van deze kennis voor dat uw firewall op de meest efficiënte wijze wordt geïnstalleerd. Maar ook na de installatie van uw firewall blijven we u van dienst. We monitoren namelijk de activiteiten op uw netwerk voor u en reageren actief op security alerts. Vanzelfsprekend voorziet Javelin ICT uw firewall ook steeds van de meest recente updates en patches. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat uw netwerk maximaal beveiligd is.

Meerdere locaties op één netwerk via VPN

Meerdere vestigingen binnen een organisatie veilig met elkaar verbinden? Dat is mogelijk met een Virtual Private Netwerk (VPN)! Bij een VPN verbinding wordt er als het ware een ‘tunnel’ opgebouwd tussen de betreffende locaties. Ook wordt alle data die wordt verstuurd versleuteld. Zo zijn alle gegevens die via een VPN verbinding worden uitgewisseld, niet toegankelijk voor andere internetgebruikers. Een VPN verbinding is daarmee een goede oplossing wanneer u gegevens (bijvoorbeeld uit een database) vanaf meerdere locaties toegankelijk wilt maken.

Internetverbindingen

Javelin ICT kan binnen uw ICT-infrastructuur alle gewenste internetverbindingen voor u verzorgen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden met betrekking tot een primaire internetverbinding, een aparte verbinding voor VoIP telefonie of een backup voorziening die gebruikt kan worden als uw primaire verbinding niet werkt. Vanzelfsprekend denken wij hierbij mee over de meest geschikte oplossing voor uw bedrijf. Heeft u uw keuze gemaakt, dan kunnen wij het volledige vervolgtraject voor u verzorgen. Hiervoor werken we samen met leveranciers van ADSL en glasvezeltechnologie zoals KPN, BBned, ClaraNet, Onsbrabantnet en Ons Net Eindhoven.

Netwerkbeheer voor een vast maandbedrag

Netwerkbeheer werkt het best wanneer er proactief opgetreden kan worden. Het monitoren van uw netwerk maakt dit mogelijk en bovendien worden alle belangrijke processen binnen uw netwerk bewaakt. Er wordt automatisch direct actie ondernomen wanneer er een afwijking wordt waargenomen. Hierdoor zijn storingen al vaak opgelost nog voordat de gebruiker er iets van merkt.

Javelin ICT biedt u 24/7 controle van uw netwerk tegen een vast maandelijks tarief. Hierdoor komt u achteraf niet voor verrassingen te staan en weet u dus precies waar u aan toe bent. Kiest u ervoor om Javelin uw netwerkbeheer over te laten nemen? Dan informeren wij u natuurlijk regelmatig over de stand van zaken binnen uw netwerk. Daarnaast mag u van verwachten dat wij u altijd zullen adviseren aangaande de kwaliteit van uw netwerk en gerelateerde zaken.