Omdat uw ICT-infrastructuur van vitaal belang is voor uw onderneming, is monitoring van uw netwerk een essentieel onderdeel van netwerkbeheer. Gelukkig is alles binnen een netwerkomgeving te meten. Hoe presteert uw server? Is er voldoende schijfruimte beschikbaar en hoe snel worden bestanden weggeschreven? Wat is de status van de backup? Zijn de beveiligingscertificaten van uw website nog geldig, of moeten deze verlengd worden? Werken de VPN-verbindingen tussen de verschillende vestigingen naar behoren? En hoeveel van de beschikbare bandbreedte wordt er gebruikt? Is uw systeem inderdaad redundant, zoals u denkt dat het is? Al deze zaken en heel veel andere functionaliteiten zijn te meten. Door uw netwerk te monitoren worden mogelijke problemen gedetecteerd voordat ze acuut worden en kan u sneller de oorzaak van een storing vaststellen.

Systeembeheer | ICT infrastructuur | Javelin ICT Eindhoven

Voordelen monitoring van uw netwerk:

  • Optimaal laten functioneren van uw netwerk omdat bottlenecks inzichtelijk worden.
  • Beter onderhoud aan uw netwerk omdat er gericht gewerkt kan worden.
  • Monitoring verlaagt de kosten omdat er adequaat netwerkbeheer kan worden gedaan.
  • Het verhoogt de winst door de downtime te minimaliseren.
  • Geen melding betekent dat uw netwerk optimaal functioneert.

Natuurlijk worden er meldingen of alarmeringen (bijvoorbeeld via sms of email) verstuurt wanneer bepaalde zaken binnen uw netwerk niet werken zoals het zou moeten.

In heldere tabellen, grafieken en lijsten kunt u terugvinden hoe de status van uw netwerk is. Op die manier is het mogelijk om met de monitoringtool van Javelin bijna duizend verschillende functies binnen uw netwerk te volgen.

Monitoring services door Javelin ICT

Natuurlijk maakt Javelin als ICT partner voor haar klanten gebruik van de functionaliteiten van haar monitoringtool. Maar het is ook mogelijk om de monitoringtool van Javelin binnen uw eigen omgeving toe te passen of juist als extern controlemiddel.

Meer weten? Neem contact op met een van onze medewerkers of vraag een testaccount aan. Ook al uw andere vragen met betrekking tot systeembeheer, netwerkbeheer of andere ICT-zaken kunt u bij ons kwijt.