Volledige vrijheid in configuratie, maximaal gebruik maken van de beschikbare bandbreedte, geen beperkingen. Javelin ICT fungeert als full-service ICT partner namelijk óók als betrouwbare partner voor zakelijke hosting. Colocatie is een belangrijke pijler op dit vlak.

Bij Colocated Hosting plaatst u uw eigen servers en randapparatuur in de datasuites van Javelin ICT.  U profiteert daarmee van onze razendsnelle en betrouwbare infrastructuur. Colocation is een goede keuze wanneer u liever zelf een server koopt, of als u al een eigen server hebt. Daarnaast heeft u bij colocatie absolute vrijheid in applicaties en de configuratie van uw serveromgeving.

Colocatie: zelf beheren

Bij Colocated Hosting levert Javelin ICT de netwerkinfrastructuur zoals internetverbinding en de facilitaire voorzieningen zoals stroom, ruimte en beveiliging. Als klant realiseert u zelf het operationele beheer van hardware, besturingssysteem en applicaties. U betaalt alleen voor het gebruik van bandbreedte en de fysieke ruimte die u huurt in een van de datasuites van Javelin ICT.

Mogelijkheden voor Managed Colocation

Om de Colocated Hosting omgeving te optimaliseren kan de klant kiezen uit het ruime aanbod aan professionele Managed Services van Javelin ICT, waaronder mailafhandeling, backupdiensten, firewalling en loadbalancing. Bovendien kunnen bepaalde beheersactiviteiten in een Service Agreement worden uitbesteed.

Colocation | Colocatie | Javelin ICT Eindhoven

Colocated hosting interessant voor u?

Colocated Hosting is met name interessant voor organisaties die zelf expertise en mankracht in huis hebben om hardware, het besturingssysteem en/of applicaties te beheren en daarbij op zoek zijn naar de vrijheid en flexibiliteit van root access tot een eigen serveromgeving. Verder beschikt Javelin ICT naast datasuites in Amsterdam, óók over datasuites in Eindhoven. Dit is extra interessant voor bedrijven uit Brabant, aangezien zij in dit geval besparen op tijd en reiskosten op het moment dat er werkzaamheden aan de server op locatie nodig zijn.

Het netwerk van Javelin ICT is gebaseerd op glasvezeltechnologie en verbindt haar datacenters in Eindhoven en Amsterdam. De datacenters voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van fysieke beveiliging, elektronische en visuele toegangscontrole, stroomvoorziening en noodstroom, branddetectie, brandbestrijding en klimaatcontrole. U kunt bovendien gebruik maken van zogenaamde “remote hands” om op locatie werkzaamheden aan uw server(s) te laten uitvoeren.

Wilt u meer weten over de colocatie oplossingen die Javelin ICT aanbiedt of heeft u andere vragen met betrekking tot ICT beheer? Neem dan contact met ons op.