Volledige vrijheid in configuratie, maximaal gebruik maken van de beschikbare bandbreedte, geen beperkingen. Javelin ICT fungeert als full-service ICT partner namelijk óók als betrouwbare partner voor zakelijke hosting. Colocatie is een belangrijke pijler op dit vlak.

Met colocated hosting huurt u ruimte in het datacenter van Javelin om hier uw eigen server te kunnen plaatsen. Javelin voorziet de server van razendsnelle en betrouwbare infrastructuur, maar u bent dus wel zelf verantwoordelijk voor zowel de hardware als software. Schaft u liever zelf een server aan of bent u al in het bezit van een server? Dan is colocated hosting een goede keuze. Bovendien zorgt colocatie voor absolute vrijheid in applicaties en de configuratie van uw serveromgeving.

Colocatie: zelf beheren

Bij Colocated Hosting levert Javelin ICT de netwerkinfrastructuur zoals internetverbinding en de facilitaire voorzieningen zoals stroom, ruimte en beveiliging. Als klant realiseert u zelf het operationele beheer van hardware, besturingssysteem en applicaties. U betaalt alleen voor het gebruik van bandbreedte en de fysieke ruimte die u huurt in een van de datasuites van Javelin ICT.

Mogelijkheden voor Managed Colocation

Om de Colocated Hosting omgeving te optimaliseren kan de klant kiezen uit het ruime aanbod aan professionele Managed Services van Javelin ICT, waaronder mailafhandeling, backupdiensten, firewalling en loadbalancing. Bovendien kunnen bepaalde beheersactiviteiten in een Service Agreement worden uitbesteed.

Colocation | Colocatie | Javelin ICT Eindhoven

Colocated hosting interessant voor u?

Voornamelijk voor organisaties die zelf voldoende kennis in huis hebben om hardware, besturingssystemen en/of applicaties te beheren, kan het interessant zijn om te kiezen voor colocated hosting. Voordeel voor dit soort organisaties is de vrijheid en flexibiliteit van root access tot de eigen serveromgeving.

Javelin ICT beschikt over datasuites in zowel Amsterdam als Eindhoven. Hierdoor is het kiezen voor Javelin als colocated hosting partner voor bedrijven uit Brabant een goede keuze. Mochten er namelijk werkzaamheden aan de server op locatie nodig zijn, besparen zij zowel tijd als kosten. Het netwerk van Javelin ICT is gebaseerd op glasvezeltechnologie en verbindt haar datacenters in Eindhoven en Amsterdam. De datacenters voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van fysieke beveiliging, elektronische en visuele toegangscontrole, stroomvoorziening en noodstroom, branddetectie, brandbestrijding en klimaatcontrole. U kunt bovendien gebruik maken van zogenaamde “remote hands” om op locatie werkzaamheden aan uw server(s) te laten uitvoeren.

Wilt u meer weten over de colocatie oplossingen die Javelin ICT aanbiedt of heeft u andere vragen met betrekking tot ICT beheer? Neem dan contact met ons op.